Kuinka kuvailla rakkautta sanoin?

Konkreettisten asioiden kuten ihmisten, eläinten, paikkojen ja asioiden kuvailu on helppoa, mutta miten kuvailisit rakkautta? Rakkauden sielu on kautta aikojen herättänyt meissä hämmennystä, sillä tiedämme, että se kätkee sisäänsä kaiken tiedon – menneen, tämän hetken ja tulevan, – ja se ilmentää myös olemassaolomme syvintä merkitystä.

Rakkaussuhteissa useimmat meistä joutuvat hämmennyksiin, pois tolaltaan – pohdimme ja teemme tuhansia kysymyksiä: miten, miksi, kuka, kenet, koska, – ja niin edelleen. Rakkaus saa meistä esiin pelokkaan puolemme. Miksi? Johtuuko se siitä, että rakkaus valaisee, sytyttäen miljoonat tukkivat lamput sisällämme – tuoden myös pölyt näkyviin? Vai johtuuko se siitä, että saamme avautua maailman suurimmalle voimalle, vai pitäisikö sanoa, joudumme avautumaan voimalle, joka riisuu meidät kotelostamme?

Kuinka on mahdollista, että rakkaus pystyy sulattamaan kuoremme ja löytämään ytimen, jota niin usein piilotamme. Rakkaus pystyy siihen, koska sillä on ainutlaatuinen ominaisuus löytää kaikessa se ydin – emme pysty olemaan tuntematta sisällämme, että jokin suurempi merkitys ja tarkoitus kulkee koko ajan mukanamme.

Tämä on valtava haaste: siirtyä tietystä rakkauden tunteesta aivan toisenlaiseen rakkauden tunteeseen, sellaiseen, mihin emme vielä ole tottuneet – rakkauteen itseämme kohtaan. Jos kykenemme ajattelemaan, että Itsensä rakastaminen on elämän kunnioitusta, olisimme kaikki rakkauksia ja nauttisimme elämästä hymyssä suin. Ainoa todellinen tehtävämme on poistaa kaikki ylimääräinen pois itsestämme, jotta rakkauden olemuksemme pääsee näkyväksi.

Kun elämän hienovaraisimmat värähtelytaajuudet tulevat tutuiksi, meillä ei ole enää tarvetta turvautua ulkoiseen ohjaukseen tai mukautua jonkun ulkopuolisen tahon rakentamaan muottiin – tällöin löydämme kyvyn kuunnella, arvostaa ja kunnioittaa itseämme.

Jos olet haastavassa tilanteessa, olet epävarma, et osaa päättää, et osaa valita, et tiedä minne mennä tai mitä tekisit, kysy rakkaudelta itseltään: MITÄ RAKKAUS TEKISI? Saat vastauksen, joka on viisain, rakastavin ja arvostavin mahdollinen.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja